Published On: 25. júla 2024|By |Categories: Aktuality|2 min read|Views: 51|

Začínajú olympijské hry 2024 v Paríži a jachting bude na mori v Marseille.

Prajeme dobý vietor a krásny športový zážitok Robovi Kubínovi – iQFOil men.

Sledujte výsledky a novinky aj na stránke World Sailing – kliknite sem.

 

Alebo navštívte stánok Slovenského zväzu jachtingu  – „sailing hub“ na Kuchajde a sledujte priame prenosy spolu s nami a zároveň pomedzi to môžeme spolu plachtiť  uprostred mesta a večer si užiť koncerty a spoznávať ďalšie športy. Viac info o OH festivale nájdete tu -kliknite na link.

Čo nájdete vy alebo ľudia, ktorých nasmerujete na Kuchajde do Sailing hub-u? …

Náš stánok je otovrený od 10,00 do. 18,00 a nájdete nás na východnom brehu Kuchajdy (od železničnej stanice BA-N.mesto).

Každý deň (medzi 15,00-17,00) budú 1-2 mini lekcie jachtingu pre začiatočníkov – môžete prísť na jednu plavbu alebo prichádzať pravidelne a učiť sa plachtiť. Ak máte skúsenosti s plachetnicami, môžete sa prísť previezť na niektorej z plachetníc: Zero, Feva, Laser Pico alebo Optimist.

Nezáleží na tom, či príde úplný nováčik alebo skúsený kapitán – v mieste, kde objavíte jachting si nájdete svoje miesto. Budeme učiť ľudí ovládať plachetnicu pod vedením našich animátorov a trénerov, aby preniknikli do tajov jachtingu!

V piatok 2. augusta je DEŇ JACHTINGU – a zástupcovia SZJ, rozhodcovia, tréneri, olympionici a športovci predstavia jachting, kluby, vody, lodné triedy, korene & smerovanie jachtingu na hlavnom pódiu. Jachting bude mať v tento deň otvorené brány už od 7,30. a môžete ísť na vodu s „rannou kávou“ alebo čajom.

V sobotu 3.augusta budú pretek RC plachetníc (Seawind) a možnosť vyskúšať si ovládať takúto plachetnicu aj pre verejnosť. Ak máte akúkoľvek RC plachetnicu alebo model, ktory chcete predstaviť – ste vítaní a nájdeme vám miesto na brehu v sailing hub.

Budeme sledovať Robove rozjdazdy, výzvy a úspechy a privítame ho po návrate z Paríža.

V „sailing hub“ môžete stráviť aj celý deň, na brehu i na vode, pri káve alebo s ľahkým občerstvením. Ideálne ak necháte auto doma a prídete na plachetnicu MHD, vlakom, na bickyli alebo peši:-).

Ak to bolo užitočné, zdieľajte to ďalej